Jste připravena na plavkovou sezónu?

Každý rok touto dobou jsme bombardovány reklamami na posilovny a diety, které slibují perfektní tělo do plavek, ale co kdybychom se rozhodly, že naše tělo je perfektní právě teď, takové jaké je a se vším všudy? A my se rozhodneme co dáme na obdiv a co si necháme pro sebe.

Popřemýšlejte o tom, co se po nás vlastně chce. Nikdy by nás nenapadlo ukázat se na veřejnosti ve spodním prádle a najednou s příchodem léta to vlastně normalizujeme a říkáme tomu bikiny.

Osobně mám dva důvody proč už nenosím bikiny. Mám výraznější křivky, a proto jsem často přitahovala nechtěné pohledy a druhý důvod je ten, že po dětech se mi udělaly strije na břiše a zároveň nerada ukazuji celulitidu na stehnech.

Nechápu proč bych se měla s příchodem léta začít tím trápit a řešit to dietami, cvičením a všeslibujícími přípravky proti celulitidě, když řešení je tak prosté - schovat to, co nechci ukázat. To neznamená, že se nemám ráda, nebo mám mindráky ze své postavy, ale poukazuje to na respekt vůči sobě samé.

Respektuji moje přání se více zahalit namísto toho, co mi někdo diktuje zvenku a ještě na tom vydělává.

Asi už jste zaregistrovaly takové ty plavky se sukýnkou, nebo samostatné plavkové sukýnky. Často jsou šité z nekvalitní plavkoviny, ale hlavně, často tyto sukýnky bývají moc krátké a přeseknou vás v nejširším místě vašich boků, kde ještě danou oblast zvýrazní.

Většina těchto levných plavkových sukýnek jsou míněna jako trend a nejsou pro ženy, které hledají praktické řešení, jak schovat zadeček nebo silnější stehna.

Výběr plavkového oblečení od značky Land’s End

A jak tedy řeším plavky? Bikini podprsenka DD+, delší plavková sukýnka se všitými kalhotkami, SPF vršek s dlouhými rukávy přes podprsenku.

Další obrovskou výhodou této kombinace je, že se minimálně mažu, pouze nohy a zbytek nemusím řešit. Vlastně se takto oblékáme celá rodina, včetně dětí, vždy si zakryjeme celé torzo, nosíme delší spodní díly, a mažeme se minimálně.

Hledala jsem kvalitní plavkovinu, jednolité tmavé barvy, kvalitní provedení a hlavně delší sukýnku alespoň do poloviny stehen. A našla jsem vše u značky Land’s End. Mají skvělý výběr různých možností od sukýnek, po volnější šortky až legíny. Všechno dobře promyšlené, z kvalitní plavkoviny i dobře ušito.

Jediná nevýhoda je, že se musí objednávat z Anglie. Ale ani to mě neodradí, protože nic jiného srovnatelnějšího na trhu není a věřte mi, že jsem zkoušela hledat.

Pokud byste si od nich něco objednávaly, tak doporučuji u plavkových sukýnek kupovat o číslo větší. Dokonce u některých výrobků i rozlišují petite a normální velikost a také u nich najdete spodní díl plavek zaměřený pro ženy s útlejším pasem a širšími boky.

Tip navíc - pokud si nepřejete, aby se vám odhalilo bříško, když vyjdete z vody, chtějte sukýnku s prodlouženým pasem až k podprsence.

Tip 2 - pokud plavu ve vnitřním bazénu v průběhu roku, dám si k sukýnce tankini vršek se zabudovanou DD+ podprsenkou.

PS: tímto nechci shazovat žádné ženy, které rády nosí bikini, je to čistě moje osobní zkušenost, o kterou se s vámi dělím ve víře, že to někomu pomůže.

A když už si budete kupovat nové plavky, nebo SPF plavkové oblečení, ujistěte se, že si je kupujete ve svých nejlepších barvách, které pro vás vyberu na konzultaci barevné typologie.

Létu zdar!