Usedlá a nezajímavá - 9 inspirací jak z toho ven

Často s klientkami řeším, že si připadají usedlé a neví jak se oblékat tak, aby se v outfitech cítily dobře a zároveň působily na okolí, že jdou s dobou.

Jaké jsou důvody proč si připadáte usedle?

  • Neznáte svůj styl. Je důležité nosit to, co s vámi souzní, oblečení, které vyjadřuje kdo jste, a nejenom kopírovat to co vidíte na ostatních nebo na sociálních médiích.

    To, v čem si připadáte usedle, může vypadat skvěle na jiné ženě. Někdo se cítí nejlépe v neutrálních barvách někdo zase potřebuje barvy.

    Někdo potřebuje v outfitu jednoduchost, jiná toho chce více. Nikdy si nebudete připadat usedle pokud se budete oblékat zevnitř ven.

  • Neaktualizujete si pravidelně svůj šatník. Outfitům chybí něco moderního, a tak působíte, že nejdete s dobou.

    Samozřejmě nechcete být oblečena v trendech od hlavy až k patě, ale je potřeba občas šatník aktualizovat a vnímat, co se nosí a vybrat si z toho, co se vám líbí a sluší vaší postavě.

    Často se to týká střihu, materiálů, linií, výstřihů, jak moc je outfit ležérní/zdobný a vy si z toho potřebujete vybrat jen to, co s vámi souzní.

    To znamená, že pokud je populární minimalismus, jako je nyní, a vám se líbí zdobnější outfity, tak se zaměříte na jiný trend. Můžete např. skládat své outfity tak, aby působily více ležérně.

A tady je několik nápadů jak osvěžit usedlé outfity:

  1. Nikdy neuděláte chybu, když se oblečete do monochromatického outfitu, působí to moderně a harmonicky. Vysoce kontrastní kombinace jako je červená s černou a navíc v kombinaci s formálnějším, přiléhavějším oblečením působí “hello 80s.” Samozřejmě, pro nás, které mají vyšší kontrastní hodnotu, potřebujeme nosit kontrastnější kombinace, ale zkuste někdy i kontrast zjemnit, třeba tmavě šedá s růžovou, apod.

2. Vybírejte si zajímavé doplňky. Nemusíte upustit od klasických perel, ale vyberte si originální náhrdelník z perel, místo klasických korálek. Zaměřte se na méně zdobnosti ve špercích, působí to moderněji. Zaplaťte více za kvalitu a originální tvorbu.

 

3. Zakryjte ostré klopy u klasicky střižených kabátů objemným šátkem. Působí to ležérněji a méně formálně než ostré klopy.

 

4. Zakomponujte do outfitů ležérní prvky a chtějte, aby celkový vzhled působil více uvolněně než formálně. Jenom výměnou svetru volnějšího střihu, outfit hned působí více ležérněji a moderněji. Bohužel uplým klasickým kašmírovým světříkům odzvonilo.

 

5. Dopřejte si částečné volnosti v outfitu, vyhýbejte se těsnějšímu oblečení pro denní nošení. Klasický kašmírový svetřík byl nahrazen volnější blůzkou. A co s těmito svetříky? Noste je v zimě pod blůzkou a pod šatami jako termální prádlo!

 

6. Nenoste úplé, krk obepínající roláky, pouze pokud máte dlouhý krk. Málokomu lichotí těsné roláky, protože zkracují krk a zvýrazňují dvojitou bradu nebo ji dokonce uměle vytvoří tam, kde před tím žádná nebyla. Pokud vám je v zimě zima na krk, řešte to šálami a volnějšími roláky od krku.

 

7. Buďte opatrná s žerzejovými tričkama, které mají “výstřihy s vodou”, připomíná to 90. léta, jako Kim Catrall níže. A tady je ukázka jak by se dal tento outfit aktualizovat pro dnešní dobu:

Jednoduché, ale kvalitní tričko, částečně zakasané; větší kabelka, která ladí se statnější postavou Kim; sukně zůstává; formální lodičky nahrazují sandály pokryté cvočkami, protože Kim má hodně yang energie, plus navíc dnes jde u bot hlavně o pohodlí, proto jsem zvolila pohodlný podpatek vhodný pro běžný den; zbavila jsem se pásku, který je úplně zbytečný a nic outfitu nepřidá. Celý outfit tak působí nenuceně a stylově. U Carrie bych odstranila stuhu, která působí dětinsky a příliš tvrdě.

8. Nebojte se yang prvků v outfitu jako je kůže, motorkářské boty, apod., pokud je to v souladu s vaší osobností. Elegantní lodičky s kovovou sponou jsou ideální pro elegantní ženy, které si v těchto botech nikdy nebudou připadat usedle.

 

9. Noste vzory, které ladí s vaší osobností. Jemná drobná kvítka můžou působit velmi usedle, až dětinsky/babičkovsky na silnější osobnosti. Naopak objemné, výrazné vzory pohltí jemnější povahy.

 

Všímejte si trendů, ale nebuďte otrokem módy, buďte si jista svým stylem, do kterého čas od času zakomponujte nový trend. A proto je důležité, umět si vybrat a nechtít všechny trendy v jednom outfitu, jinak ztratíte svůj styl. Když k tomu ještě poznáte své barvy, budete moct v šatníku vše spolu kombinovat, a nebudete frustrovaná, že vám k sobě oblečení barevně neladí.

A pokud budete chtít pomoci, jsem tu pro vás.