Trend přirozenosti - je pro všechny?

Připadá mi, že se čím dál více objevují myšlenky typu, že ženy by měly zůstat co nejvíce přirozené, nezabývat se svým vzhledem a možná by mělo dojít i na pálení podprsenek. Chápu ženy, které se nerady zabývají péčí o zevnějšek, ale hodně ženám právě tyto aktivity přináší radost.

Pro každou ženu přirozenost znamená něco jiného. Určitě není dobré se nutit do něčeho, do čeho se vám nechce. Pokud si chcete nechat šedé vlasy, proč ne, ale pokud jste se nechala strhnout davem a přitom se sama sobě v šedých vlasech nelíbíte, potom si je určitě barvěte dál. Stejně jako žena, která chodí na zákroky, a žena, která by nikdy nešla.

Nelze dosáhnout morální superiority tím, že se žena vzdá určitých zkrášlujících rituálů.

Půlka obličeje nalíčená, půlka nenalíčená. Poznali jste to? Osobně nejsem zastáncem výrazného make-upu. Ale to neznamená, že by se tak měly líčit všechny ženy.

Půlka obličeje nalíčená, půlka nenalíčená. Poznali jste to? Osobně nejsem zastáncem výrazného make-upu. Ale to neznamená, že by se tak měly líčit všechny ženy.

 

Nejde o to mít pocit, že jste vyhrála, protože nepodléháte společenskému tlaku holit si nohy nebo barvit si vlasy, ale o respektování vašich osobních preferencí. Pokud jste silná, dynamická žena, určitě se budete cítit lépe ve výrazných barvách a rtěnkách, než v šatech v tlumených zemitých barvách z bio bavlny. 

Jako ženy máme volbu, a propagace a tlačení pouze jednoho směru jako ten správný je jenom snaha ženy zase ovládat a říkat jim co můžou, a co ne. Vracíme se tak vlastně do minulosti, místo toho, abychom se posouvaly dopředu a respektovaly volbu každé z nás.

Někdo potřebuje vyniknout a dát světu najevo, že je silná osobnost. Jiná žena potřebuje v outfitu projevit svou hřejivost a vstřícnou energii. Ale každá žena bude mít jiný styl a bude ji přitahovat jiné oblečení, doplňky, apod. Nikdy neuděláte chybu, když budete respektovat sama sebe, vaše potřeby a preference a přestanete se řídit autoritou z venku, která nařizuje jak máte vypadat.

Občas jsme tak odpojení od svého nitra, že potřebujeme pomoct se v sobě a ve svém stylu zorientovat. Ale vždy jde o to najít a vystihnout vaše já/vaši identitu a netlačit se do něčeho, co je momentálním trendem. Pokud potřebujete pomoc, jsem tu pro vás na osobní konzultaci stylu na míru nebo v online škole úchvatného stylu.