Jak na francouzský styl?

Existuje hodně článků i knížek na téma Francouzký styl nebo Pařížský šarm a tak přidávám i moje osobní postřehy. Inspirovala jsem se, když jsme byli o prázdninách v Itálii a taky ve Francii, v Paříži, a to mě právě přimělo napsat tento článek. Můj názor na Pařížanky a co se od nich můžeme přiučit.

Outfity vypadají nenuceně, nikdy ne “try hard”

Vědí jak upoutat pozornost. Vyberou si jeden oslňující kousek z šatníku (hero) a nechají jej vyniknout. Ví, přesně kam chtějí směřovat pozornost, a vše ostatní tento kousek podporuje. Nikdy to nepřehánějí s dalšími kousky nebo doplňky, které si také žádají o pozornost. Docílí tak efektu nenucenosti a harmonie. Vyberou si třeba krásný doplněk, boty nebo oblečení, a zbytek outfitu sestaví kolem něj.

francouzský šarm

V outfitu je často strukturovaný kousek

Outfit nikdy není jenom o pohodlí a volnosti. V outfitech bývá i strukturovaný kousek, ať je to sáčko, plátěné kalhoty, top nebo kabelka. Struktura v outfitu dodá eleganci, šmrnc a autoritu.

oblékat se jako pařížanky

kombinují kontrastní prvky v outfitu

Kombinace jemnosti s hrubostí a nebo kombinace letních a zimních prvků. Třeba splývavé šaty s drobným kvítkem v kombinaci s motorkářskou bundou a polokozačkami. Nebo šaty na ramínka s kozačkami v létě. Působí to cool, uvolněně, trošku rebelsky a chic.

francouzský styl

Kombinují oblečení pro speciální příležitosti s všedním denním oblečením

Vezmou si na sebe třeba sukni pošitou flitrami a k tomu obyčejné tričko. Taky večerní šaty s koženou bundou nebo šperky s džínami. Fantazii se meze nekladou. Využívají tak naplno svůj šatník a nic není čistě pro speciální příležitosti.

pařižský šarm

ví, že jsou sexy

Využívají své ženskosti, ale nikdy se nesníží k vulgaritě. Ženy s menším poprsím nenosí podprsenky a neřeší bradavky. U bot nejde jenom o pohodlí, ale taky jsou atraktivní na pohled. Pod bílou blůzu si bez obav dají černou podprsenku, apod.

francouzský šarm

outfity působí jednoduše a nekomplikovaně

Ví, jak se obléct tak, aby celkový dojem působil nenuceně, ale nikdy ne nudně nebo čistě v minimalistickém stylu. Opět je to o umění vyzdvihnout pouze jednu věc v outfitu.

francouzský styl

Rozumí jaké barvy jim sednou

Nepamatuji se, že bych viděla jedinou ženu, která byla oblečena do barev, které by ji nosily nebo pro ni byly příliš křiklavé. Přirozeně rozumí, které barvy nosit po celé postavě, a které ponechat jako akcentní barvy.

pařížský styl

Vlasy vypadají přirozeně

Vlasy vypadají zdravě a ve slušivých odstínech. Nejspíš pravidelná návštěva u kadeřnice je samozřejmostí a předpokládám, že na barvu chodí exkluzivně do salónu. A právě u vlasů bych vždy začala jako první, protože ty máme vždy na sobě.

Když porovnám Francouzský styl s Italským, v outfitech Italských žen je víc energie, barev a drama. Řekla bych, že jsou o něco odvážnější a můj osobní styl se také blíží spíše k Italskému stylu.

Styl je o vaší osobnosti a vy jej potřebujete vyladit tak, abyste se cítila sama sebou. Pokud máte pocit, že potřebujete více doplňků, a nebo něco jiného, tak to je přesně to, co byste měla dělat.

A jak poznáte, co potřebujete od vašeho stylu? Jednoduše se pozorujte jak se cítíte, když máte na sobě více či méně doplňků, nebo jak se cítíte v daném outfitu. Pokud se cítíte skvěle a nijak se neošíváte, potom jste to vy. Pokud se v outfitu necítíte dobře, máte pocit, jako kdybyste byla v oblečení někoho jiného nebo jako v maškarním kostýmu, potom hledejte dál a experimentujte.

Chcete poznat váš styl do hloubky a vyjádřit kdo jste skrz oblečení? Koukněte na můj online program VIP barvy a styl nebo na osobní konzultaci Styl na míru.