Jak na ležérní styl a přitom nevypadat jako když jdete do fitka?

Připadá vám, že se styl stává čím dál více ležérnějším? Je tomu opravdu tak, ale už si nepamatuji, kdy se přesně stalo ležérní oblečení status symbolem.

Historicky pouze vyšší třída měla volný čas, a proto už tehdy oblečení pro volnočas poukazovalo na to, že nositelka nemusí pracovat. Samozřejmě to byl speciální a často komplikovaný outfit, který s dnešním ležérním oblečením nemá nic společného.

ležérní styl

Hodně celebrit se obléká v tomto stylu, a mnozí se jimi inspirují a kopírují jejich vzhled. Je ale dobré mít na mysli, že tyto osobnosti jsou natolik známé, že nemají potřebu se prezentovat oblečením. Běžný člověk nemá tuto výhodu, a proto dává smysl obléct se tak, aby oblečení mluvilo za vás, protože vás ostatní soudí podle toho, co máte na sobě.

Pořád je velký rozdíl mezi sportovně-ležérním čistě funkčním oblečením a elegantně-ležérním oblečením.

Nestačí se obléct do legín, mikiny a tenisek a mít pocit, že jdu s dobou. Naopak, kouzlo je v tom, že se žena oblékne do ležérního stylu a přitom outfit vypadá promyšleně a dotáhlý do posledního detailu. Celkový efekt je nenucený, ale zároveň upravený a prestižní.

ležérní-styl.jpg

Jak na to, pokud nechcete vypadat, jako když jste právě uběhla maraton?

  • Vybírejte oblečení z kvalitních přírodních materiálů jako jsou vlna, merino vlna, kašmírové teplákové soupravy, jemný bavlněný žerzej, modal, len, apod. Doba polyesterových, přespříliš přilnavých nebo šustících souprav už dávno odzvonila

  • kvalitní propracování

  • značky, které nejsou přímo spjaté se sportem působí dojmem ležérnosti, a zároveň nebudete vypadat jako když jste na cestě do fitka (např. tenisky od Liu Jo místo Nike)

  • vybírejte oblečení, které není míněno čistě pro sportovní účely, ale nabízí pohodlí, komfort a volnost pohybu (loungewear, athleisurewear)

  • kde chcete aby bylo oblečení volnější na postavě? Vršek nebo spodek? Vyberte si jedno, ale ne oboje, jinak se v outfitu ztratíte

  • pokud se nechcete oblékat od hlavy až k patě v ležérním stylu, vyberte si pouze prvky z tohoto stylu, např. tenisky nebo naopak zkombinujte ležérní kousek s pohodlnými koženými botami

ležérní styl

Kde nakupovat a odkud jsou fotky outfitů?

Cos - pod značkou H&M, ale lepší kvalita
Bogner - top kvalita a propracování
Massimo Dutti - pod značkou Zara, ale lepší kvalita
Gobi Cashmere - kašmírové teplákové soupravy, německá online značka

ležérní styl

Taky myslete na vaši paletku. Hodně barev ležérního stylu se zaměřuje na teplé, tlumené barvy a pokud jste studený nebo výraznější typ, budou vás tyto barvy zbytečně dělat starší a unavenou. V celkovém outfitu taky promyslete jak zkombinovat vaše barvy s vašimi kontrasty a vybírejte takové kousky, které budou slušet vaší postavě. Vše se dozvíte v online kurzu VIP balíček barvy a styl.