Proč černá není ideální barva

Černá barva je považována za klasickou barvu, která se najde v každém šatníku, a nejspíš za to může Coco Chanel a její malé černé šaty.:)

Ano, černá barva je elegantní, univerzální a stálice, ale taky nás dělá zbytečně starší.

Stejně tak jak se vytrácí pigment z vlasů, a postupně šedivíme, vytrácí se i pigment z tváře a černá barva začne vypadat tvrdě.

Pokud chcete facelift, minimalizovat dvojitou bradu a zbytečně si nepřidávat vrásky, nenoste černou. Bohužel černá barva vrhá nelichotivé stíny na obličej a přidává roky.

Noste vaše nejlepší neutrály místo černé. K teplým typům se hodí hnědá, velbloudí, béžová a olivová. A ke studeným typům tmavě modrá, šedá, bíla, šedohnědá a antracitová.

Jako příklad se podíváme na Kate Winslet, která je světlý teplý typ a proto bude vždy vypadat nejlépe ve světlých teplých barvách. Černá je studená a výrazná barva, nevhodná pro teplé nebo tlumené typy.

Proč nenosit černou barvu?

Co vidíte? Obličej Kate září na prvním obrázku, teplá červená barva ji sluší. Vidíme její obličej, nevšímáme si žádných vrásek, stínů nebo nedokonalostí. Naopak na fotce vedle, černá barva hází Kate tmavé stíny na obličej a vypádá starší a unavená.

Hodně žen nosí černou, protože “zeštíhluje.” Bohužel není tomu tak, pokud černá barva není ve vaší paletce. Černá je sice tmavá, ale je to VÝRAZNÁ ZÁŘIVÁ barva. To znamená, že pokud nosíte černou barvu a není ve vaší paletce, budete tak přitahovat ještě více pozornost ke své postavě a k místům, které chcete dát do pozadí.

Na fotkách Kate v červených šatech vidíte jak šaty ladí s jejím obličejem i přesto, že má na sobě nejvýraznější barvu ze všech barev - červenou. Sklouznete očima po její postavě a hned se vrátíte k jejímu obličeji. Naopak v černých šatech Kate přehlédnete a oči vás táhnou k jejím šatům a postavě. A nejhůř Kate vypadá na posledním obrázku, kde má tak nevýrazný make-up, že se soustředíme pouze na její postavu a Kate vůbec nevnímáme.

(Samozřejmě tím vůbec nechci shazovat Kate, fotky jsou použity pouze pro ukázku, abych vás přesvědčila, že černá není tak úžasná, jak se často prezentuje. Zároveň vždy nám jde o to, aby pozornost byla na obličeji, kde komunikujeme)

Doufám, že jsem vás přesvědčila!

Máte ráda černou a chtěla byste se dozvědět jak ji nosit tak, aby vás nespolkla? Zjistěte jak nosit černou a jiné nevhodné barvy v online konzultaci barevného typu nebo v balíčku VIP barvy a styl, ve kterých se taky dozvíte jaké jsou vaše nejlepší neutrály.