Jak si správně vybrat neutrální barvy?

Máte ráda harmonicky laděné outfity, ale nemáte dostatek doplňků, které by spolu ladily?

Měla jsem stejný problém. V šatníku jsem měla všechny barvy duhy, výrazné i tlumené a bylo těžké z toho sestavit harmonicky vypadající outfit.

A tak jsem se smířila s černou v botách a doplňcích a kombinovala ji se vším. Ale přiznám se, že harmonicky to moc nepůsobilo, spíše nudně a taková ta běžná norma.

Co se týče sestavování outfitů - stejný problém. Zkuste zkombinovat výraznou fuchsiovou s tlumenou avokádově zelenou. Pokud nejste vyloženě kreativní typ, nejspíš takové kombinace nebudete vyhledávat.

A proto je paletka úžasným pomocníkem! Jak znáte vaši paletku můžete si začít budovat šatník. Vyberete si vaše nejlepší neutrální barvy a od toho se bude odvíjet vše ostatní.

Moje nejlepší neutrální barvy jsou námořnická modrá a tmavě hnědá. Proto si kupuji boty, kabáty a kabelky v těchto barvách. Samozřejmě mám je i v jiných barvách, ale vždy to jsou barvy z mé paletky, které se k sobě spolu hodí teplotou a tlumeností.

Můžu tak zkombinovat kabelku, kabát i kozačky v tmavě modré, nebo hnědé, apod.

A ten kdo říká, že se barevnou paletkou omezujete, má pravdu. Ano, částečně se omezujete, aby všechny barvy měly stejnou teplotu a tlumenost, ale je to nutné, jinak skončíte s nepoužitelným šatníkem.

A tady je několik ukázek sladěných doplňků s kabátem v základních neutrálních barvách podle teploty a tmavosti.

Samozřejmě na výběr máte mnohem více neutrálních barev, tohle je jenom výběr z nejoblíbenějších neutrálů. Každý barevný typ taky potřebuje více či méně tlumenosti v barvách a neutrálech.

Poznejte taky svoji paletku a vylaďte si šatník ! A tady je všech 18 barevných typů.

Zimní typy

zimní typ

Jarní typy

jarní typ

Letní typy

letní-typ.jpg

Podzimní typy

podzimní-typ.jpg