Mýty o stylistkách, které kolují v Čechách

Stává se mi, že lidi nechápou co je to vlastně práce stylistky. V Čechách to není rozšířená služba a termín stylistka se používá velmi vágně. Když se ještě zmíním, že pracuji i s barvami, netuší, co se zatím skrývá.

Ženám, které pracují s makeupem se také často říká stylistky, a proto spousta lidí nemá představu, co jiného si pod tímto pojmem představit.

V jiných zemích na západě, jako je Velká Británie, je práce stylisty natolik rozšířená, že práce se stylistkou není nic mimořádného, je to jako návštěva u kadeřnice nebo kosmetičky.

stylistka praha
 

Přečtěte si několik mýtů, které kolují o službách stylistky v Čechách:

  • SLužby STYLISTKY jsou jenom pro celebrity

    Samozřejmě existují stylisté, kteří pracují s celebritami, ale rozhodně tato služba není vyhrazena pouze movitým a slavným osobnostem. Je to služba pro všechny ženy, bez omezení věku, profese, nebo rozpočtu.

  • Nepotřebuji stylistku, informace si sama Najdu na internetu

    Předpokládám, že vlasy si taky sama nestříháte, chodíte ke kadeřnici. Samozřejmě existuje spousta informací, kde se můžete inspirovat, ale nenajdete individuální poradenství na míru vaším potřebám, postavě a rysům.

  • Vím, co je moderní a jsem vždy v obraze s poslední módou

    Je snadné obléct se do poslední módy, ale dokážete se oblékat podle vašeho stylu? Chcete na lidi působit autenticky nebo chcete kopírovat ostatní? Mít styl neznamená být otrokem módy. Ani drahé designerské značky nezaručí styl. Styl si nelze koupit, módu ano. Stylistky sledují trendy, ale neřídí se jimi slepě.

  • Nepotřebuji stylistku, umím si sama poradit

    Máte v šatníku oblečení které nenosíte? Oblečení vám spolu barevně neladí? Nakupujete formou pokus omyl? Nemáte co na sebe…..?

  • Stylistky jsou vždy nejlépe a nejstylověji oblečené ženy

    To záleží na interpretaci toho, co je “nejlepší a nejstylovější.” A pro každého to znamená něco jiného. A proto nejstylovější ženy se vždy oblékají samy pro sebe a ne pro ostatní.

  • Stylistky mají originální styl

    To záleží na jejich stylu a osobnosti.

  • Stylistka nutí klientku nakupovat a zbytečně utrácet za nové oblečení, kterého už máme všichni dost a tak se podílí na dalším poškozování životního prostředí v důsledku konzumerismu

    Naopak, stylistka nejdříve ženu naučí jak pracovat s vlastním šatníkem. Jakmile žena pozná svůj styl, přestane nakupovat stylem pokus omyl a stane se velmi vybíravá s kousky, které si pořídí do šatníku. Bude pro ni mnohem snažší kupovat méně, ale za to kvalitnější oblečení. Stylem k udržitelné módě!

    Potřebujete se poradit? Prohlédněte si můj e-shop, kde si můžete vybrat ze služeb, kurzů a ebooku.