Jak vaše osobnost ovlivňuje váš styl?

Už jste někdy přemýšlela nad tím, jak vaše osobnost ovlivňuje váš styl? Možná se inspirujete módními magazíny nebo fotkami z fashion week a třeba si říkáte, že se vám z toho nic moc nelíbí.

doba intiutivní

Svatá pravda, že co se líbí jedné ženě, se nemusí líbit druhé.

Mít styl stále znamená pro hodně lidí být originální, nakombinovat a nosit oblečení jinak nebo se oblékat v poslední módě. Ale není tomu tak. Mít styl je oblékat se pro sebe, a ne pro druhé. A to i za cenu, že vás ostatní mohou vidět jako konzervativní, místo průkopnickou. Ale platí to taky naopak, nebát se vyjádřit kdo jste, i když se to třeba nebude líbit vašemu partnerovi. Pokud vy se v tom cítíte dobře, potom není třeba nic řešit.

Dříve módní magazíny fotily takové modely oblečení, které byly nositelné. Dnes fotky působí spíše umělecky. Čím více jsou bláznivější fotky v časopisech, tím více ženy vyznávají ležérní styl a pohodlí. Je to skoro jakási forma rebelie.

Dle psychologa Carla Junga existuje 16 typů osobností, které se dělí na intuitivní a senzorické. Ráda pozoruji jak se různé typy prezentují. Z mých vlastních postřehů jsem došla k názoru, že pokud jste intuitivní typ, budete chtít něco jiného, možná originálního, nebo asymetrického, boho, nebo i mužské prvky až po oblečení z bio bavlny a určitě ne ze sweatshopu. Vám jde o možnosti, jak by outfit mohl vypadat? Jak byste mohla nosit svetr jinak, apod.

Naopak, pokud jste senzorický typ, bude vás přitahovat krása v designu, harmonie, sladěné barvy a spíše tradiční, praktický až konzervativní styl oblékání. U vás je to o tom co je reálné a praktické. Nenapadlo by vás nosit oblečení jinak, než jaký má původní účel.

Připadá mi fascinující jak moc naše osobnost ovlivňuje náš styl.

Protože jsou naše základní potřeby uspokojeny, vzhlížíme směrem k intuitivním typům, kteří se nechtějí vracet do minulosti a lamentovat nad tím, jak se ženy dříve pěkně oblékaly. Žijeme v době seberealizace a vizí, což se odráží i na módních fotkách v magazínech a na směru módy.

Oba stylové směry jsou správné, jenom je třeba vědět, který je ten váš.

Nemusí se vám třeba líbit můj styl a to je v pořádku. Jsem senzorický typ a oblékám se celkem předvídatelně, protože bych se cítila velmi nepohodlně v něčem příliš originálním.

Zase jiná žena by se nikdy neoblékla do růžové nebo do šatů s puntíky. Nejvíc toho o sobě určitě víte sama. Pokud chcete zabrousit ještě hlouběji do vašeho stylu a sladit jej s vaší postavou, proporcemi, rysy, atd. koukněte na můj online kurz Škola úchvatného stylu.