Opravdu znáte vaše nejlepší barvy?

Byla jste na barevné typologii, nechala jste si určit barevnou paletku, ale pořád to není ono? Nejste si jistá výsledkem?


Může to být tím, že jste si na paletku ještě nezvykla, a nebo vám byl určen takový typ, který vám ze systému nejlépe sedl ze všech typů, které jsou v systému k dispozici. Tzn. že v systému vaše paletka neexistuje, a proto je váš výsledek kompromisem a nejspíš budete mít problém ztotožnit se s barvami.

V systému s omezeným počtem paletek bude váš výsledek menším či větším kompromisem a bohužel v něm nenajdete vaše nejlepší barvy.

Dvě zajímavé paletky v systému se kterým pracuji, jsou jemné jaro a jemný podzim. Jsou to sice teplé paletky, ale jsou hodně tlumené šedou barvou. A protože šedá barva je studená, tak výrazně ochlazuje obě paletky. Jsou to tedy paletky na hranici mezi teplou a studenou teplotou.

18-barvených-typů
určení-barevného-typu

Do těchto paletek bývají často zařazeny zralejší ženy, protože věkem jsou naše barvy více a více tlumenější, ale ani mladé ženy nejsou výjimkou. A naopak i zralejší ženy můžou mít zářivou paletku!

V systému, který tyto paletky nemá nejspíš skončíte jako léto nebo zima, protože jste na hranici mezi teplotami a budete dokonce vypadat lépe v chladnějších než vyloženě v teplých barvách. Ale je to pro vás velký kompromis, protože výsledek je zaměřen čistě na teplotu a nebere v úvahu, že pro vás je nejdůležitějším měřítkem právě tlumenost a teprve potom teplota!

A proto, když mi klientka vyjde jako tlumená/jemná zima nebo léto, tak se vždy podívám i na jemný podzim a jaro, protože tyto paletky jsou snadno zaměnitelné a ve většině systémech neexistují.

studen%C3%A9-barvy
 

A tady můžete na mě vidět jak lehce jsou zaměnitelné paletky tlumená zima (vpravo na fotce) s jemným podzimem (vlevo na fotce)

Je zajímavé, že nejvíce mých klientek jsou právě jemný podzim. Vysvětluji si to tak, že nejspíš už někde byly na barevné typologii a tak nějak tušily, že to není ono. A nyní, když zjistily, jaký jsou správný barevný typ, hodně se jim ulevilo, protože měly pocit, že jsou nezařaditelné a žádná paletka jim nesedla.

Samozřejmě se to může stát i naopak, kdy léto a zima byly určeny jako jaro a podzim, a proto je vždy nejlepší se svěřit do rukou odborníka než si začnete budovat šatník v barvách, které jsou pro vás kompromisem, a nebo úplně nevhodné.

Nechte si i vy určit vaše nejlepší barvy online a přestaňte v barvách tápat!