Proč nemám ráda módu?

móda
 

Móda vyjde 2x do roka a diktuje nám co nosit. Je to vlastně oblékání se zvenku. A to je právě to, s čím nesouhlasím.

Abyste se cítila v oblečení autenticky, je potřeba se oblékat zevnitř ven.

Móda určuje, jaké styly a barvy jsou právě in, ale už nebere v potaz individuální proporce a osobní styl. Např. momentálně tolik populární 70. léta je asi nejhorší styl pro moji postavu a můj barevný typ. Rozevláté, v pase nabírané volánkové šaty v délce do půli lýtek, ze mě udělají selku a vzhledem k mé menší postavě by tato délka už asi nemohla být horší.

Teplé barvy v odstínech okrové, oranžové, rezavé, hnědé a olivové jsou pro studené typy úplně nevhodné. Co v takovém případě dělat? Zaměřte se na doplňky a počkejte až se vrátí do módy jiné barvy a střihy.

S příchodem každé sezóny se do obchodů vrací obvyklé barvy spjaté s danou sezónou. Momentálně se vrací fialová a tak se studené typy můžou zaměřit na tuto barvu a další chladné odstíny zimní palety.

Móda vyžaduje abyste si neustále plnila šatník věcmi, které se momentálně nabízí a pokud žena nezná svůj styl, bude slepě kupovat trendy, ve kterých se necítí a stejně nakonec nosit nebude. Zbytečně tak utrácí za oblečení, které ji nijak netěší. Obléká se pro druhé a ne pro sebe.

Přiznejte se kolik kousků oblečení máte ve skříni, co nenosíte?

Móda v nás neustále vyvolává pocit, že potřebujeme nakoupit, abychom si aktualizovaly svůj šatník. Nutí nás ignorovat svůj vnitřní hlas.

A tak se bojíme investovat peníze do oblečení, protože nevíme jestli to bude za půl roku ještě aktuální.

Jak tedy odolat volání módy?

Nedůležitější je si ujasnit co je a není váš styl. Není nutné módu úplně zavrhnout, ale spíše se naučit v ní orientovat. Vědět jak si vybrat z nových trendů tak, aby ladily s vaším stylem a proporcemi. Nebýt otrokem módy, ale naučit se s ní pracovat.

Jde o to jak podchytit pocit, který ve vás trend vyvolal a zapracovat jej do vašeho stylu.

Pokud se potřebujete poradit prohlédněte si můj e-shop, kde si můžete vybrat ze služeb, kurzů a ebooku.