5 mýtů o kráse a stylu, aneb vychází krása zevnitř?

“Už jsem znavená z podobných nesmyslných tvrzení, že krása vychází zevnitř. Co byste chtěla - nádhernou slinivku?”

-Jean Kerr-

styl

1.Krása vychází zevnitř

Nejdříve musíte poznat váš styl, teprve potom budete chtít ukázat svou “vnitřní krásu”. Budete se dívat na věci pozitivněji a s lepší náladou. Nelze se cítit dobře a pozitivně pokud jste oblečená v něčem co vás neinspiruje a plní pouze funkční účel. Pokud máte radost z vašeho oblečení, budete se usmívat a cítíte se dobře. Když budete milá k sobě, budete milá i k ostatním.

2.Nikoho to nezajímá, stejně se nikdo nedívá jak jsem oblečená

Bohužel není tomu tak. Máte pouze 7 vteřin na to abyste na ostatní udělala ten nejlepší dojem. 55% je váš vzhled a pouze 7% je z toho co říkáte, zbytek je neverbální komunikace. To znamená, že lidi se na první dojem nedozví jak jste inteligentní nebo jaká je vaše osobnost. Oblečením světu vyjadřujete jak si sama sebe vážíte, jakou máte náladu, jestli jste dynamická nebo spíše zdrženlivá. A podle toho se k vám lidé budou chovat. Oblečení tedy hraje velkou roli v tom, jak vás ostatní vnímají.

3.investice do stylu je Ztráta peněz

Další mýtus, se kterým se potkávám je, že investovat do stylu jsou vyhozené peníze. Když si definujete co je váš styl, budete se cítit lépe a sebevědoměji. Budete světu ukazovat kdo jste a prezentovat vaše autentické já. Investice do stylové konzultace se vám vrátí v tom, že nebudete útrácet tisíce za oblečení, které není souladu s vaším stylem. Nebudete mít potřebu si šatník bezmyšlenkovitě plnit věcmi, které právě přišly do módy.

4.Zabývat se stylem je Ješitné a narcistické

Někteří lidé si myslí, že zabývat se svým stylem je ješitné a sebe-středné. Nechápou, že styl je důležitou součástí jejich identity. Jistě víte, že pokud se necítíte dobře nebo jste nemocná, styl jde vždy stranou. Vzpomeňte si jak se cítíte, když se pěkně oblečete a naopak jaký máte pocit když na sebe hodíte tepláky. To co nosíme ovlivňuje jak se cítíme. Pokud chodíte upravená a pěkně oblékaná, budete na ostatní dělat dojem, že máte stejně detailní přístup i ve svém osobním a profesionálním životě. A to bych určitě za ješitné nepovažovala.

5.Nebudu se omezovat, oblékám se tak jak chci

Dnešní doba razí, že všichni se mohou oblékat do čeho chtějí bez omezení. Nejsou potřeba žádná pravidla, nic není nevkusné. Ale je to tak? Myslíte si, že trup přeseknutý džínama a z něj překypující pas vypadá atraktivně? Nebo silná stehna v minisukních? Jsem toho názoru, že bychom se určitě něměli trápit nad svými méně oblíbenými partiemi, ale můžeme je prezentovat s úctou a respektem jaký si zaslouží. Místo přístupu, “je mi to jedno, všichni to tak nosí”, nebylo by lepší se zamyslet nad řešením, aby celkový vzhled působil harmonicky a dělal na ostatní dojem, že je žena pěkně oblečená, protože si sama sebe váží?

A jaký nazor na to máte vy? Vychází krása zevnitř?

Pokud se potřebujete poradit prohlédněte si můj e-shop, kde si můžete vybrat ze služeb, kurzů a ebooku.